Состав, свойства и переработка отходов вегетативной части тополя после извлечения экстрактивных веществ. Сообщение 2. Получение белковых кормовых добавок на основе гидролизатов вегетативной части тополя бальзамического
DOI:
https://doi.org/10.14258/jcprm.1403253Keywords:
тополь, вегетативная часть, полисахариды, гидролиз, оптимизация, редуцирующие вещества, гидролизат, культивирование, кормовые дрожжиAbstract
Сообщение посвящено исследованию способности дрожжей Candida scotti утилизировать компоненты гидролизата, полученного из вегетативной части тополя бальзамического методом кислотного гидролиза. Выход дрожжей от содержания редуцирующих веществ субстрата составил 58% по абсолютно сухим дрожжам.Downloads
References
2. Рязанова Т.В., Чупрова Н.А., Исаева Е.В. Химия древесины. Ч. 2. Основные компоненты древесины. Красно-ярск, 2011. 228 с.
3. Емельянова И.З. Химико-технологический контроль гидролизных производств. М., 1976. 328 с.
4. Исаева Е.В., Рязанова Т.В. Групповой состав углеводов почек тополя // Химия растительного сырья. 2006. №1. С. 33–36.
5. Использование древесной зелени. Экспресс информация по зарубежным источникам. М., 1980. Вып. 20. С. 1–7.
6. Холькин Ю.И. Технология гидролизных производств. М., 1989. 495 с.
Downloads
Published
Issue
Section
License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
The authors, which are published in this journal, agree to the following conditions:
1. Authors retain the copyright to the work and transfer to the journal the right of the first publication along with the work, at the same time licensing it under the terms of the Creative Commons Attribution License, which allows others to distribute this work with the obligatory indication of the authorship of this work and a link to the original publication in this journal .
2. The authors retain the right to enter into separate, additional contractual agreements for the non-exclusive distribution of the version of the work published by this journal (for example, to place it in the university depository or to publish it in a book), with reference to the original publication in this journal.
3. Authors are allowed to post their work on the Internet (for example, in a university repository or on their personal website) before and during the review process of this journal, as this may lead to a productive discussion, as well as more links to this published work.